Whether you’re flying solo or growing your startup, there's a community of changemakers eager to connect and support you along your journey. Join us at these events — many virtual so you can attend from anywhere in the world — and start engaging with our global impact + innovation ecosystem!

IMPACT HUB NETWORK EVENTS

HOUSTON STARTUP + IMPACT EVENTS : all : español

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Circulair Bouwen | Ecosystem Meetup

September 9 @ 15:00 - 18:00 CDT

Om dieper in te gaan op de mogelijkheden van circulair bouwen, organiseren we samen met de provincie Noord-Holland een meetup.

De bouw vormt de grootste materiaalopslag en afvalstroom in de economie. Elk jaar wordt alleen al in de Metropoolregio Amsterdam 1,4 miljoen ton sloopmateriaal verwerkt, met een potentiële waarde van €688 miljoen. Tegelijkertijd drukt de productie van nieuw bouwmateriaal zwaar op het milieu. Met hoogwaardige recycling, demontabel én modulair bouwen kan die waarde benut worden en het milieu worden gespaard.

Circulair bouwen betekent het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur, zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Bouwen op een wijze die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier.

Een expert uit de bouwsector zal ingaan op de kansen van circulaire bouw. Daarnaast behandelen we een casus van Guido Braam over de transitie naar een circulaire bouwsector. Ook krijg je de mogelijkheid om jouw eigen uitdaging in circulair bouwen voor te leggen aan de expert en de aanwezigen, waardoor je een volgende stap kunt zetten met jouw onderneming of initiatief.

Sprekers

Guido Braam: “ Ik probeer anderen te inspireren om de circulaire economie te implementeren en als ondernemer zelf continu nieuwe circulaire en sociale ondernemingen op te starten. Ik ondersteun bedrijven die willen transformeren en meer positieve impact willen creëren, als adviseur of als investeerder. ”

Expert: wordt binnenkort bekendgemaakt

Voor wie?

Voor MKB in Noord-Holland en iedereen die wil weten hoe je een bedrijf (meer) circulair kunt maken, of dat nou je eigen bedrijf is of dat van je werkgever.

Programma

15:00 – 15:15 Inloop

15:15 – 17:00 Expert lezing, best practices, deel jouw uitdaging.

17:00 – 18:00 Borrel

LinkedIN group

Word lid van onze community op LinkedIn voor het laatste nieuws en evenementen over circulariteit in Noord-Holland!

Over provincie Noord-Holland & Impact Hub Amsterdam

Provincie Noord-Holland en Impact Hub Amsterdam werken samen aan de versterking van het circulaire ecosysteem in de provincie. Als onderdeel van deze samenwerking organiseren we verschillende evenementen en masterclasses.

Venue

Café de Ceuvel
4 Korte Papaverweg, 1032 KB Amsterdam
Amsterdam, 1032 KB NL
+ Google Map